Kateikyoushi Hitman Reborn Szerepjáték
Elköltöztünk: http://khr-szj.hungarianforum.com/


KHR szerepjáték az Anime és a Manga alapján! Légy te is a maffia tagja és védd meg a családod!
 
HomePortal*Gy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Ötletek

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Colonello
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 121
Join date : 2011. Jul. 29.
Age : 23
Tartózkodási hely : Vongola főhadiszállás

TémanyitásTárgy: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:01 am

Kérésre nyitottam egy topicot, ahol ötletekkel bombázhattok minket az új rendszerhez. Várjuk azokat az ötleteket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Ilaszior
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2011. Nov. 29.
Age : 22
Tartózkodási hely : hol itt, hol ott... jelenleg Japán

Karakter információk
Család:: -
FV: 210.000
Pénz:: 1.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:21 am

na akk megpróbálom összeszedni ami az elmúlt 30-60 percben felmerült... plusz kiegészítve saját ötletekkel.
1. az írható történetek számát növelni, de a jutalmat nagyon jelentősen csökkenteni. ok: a történetek kötetlensége nagyon jól jön a karakterek személyiségének, jellemének, felszerelésének, képességeinek fejlődésénél, de nagyon el lehet velük húzni. pl.: szerény személyem 2 hónap alatt csak ezekkel meg 1 db überrrel elért 210.000 fv-ra. ez egyesek szerint nem a legfairebb, és valahol egyetértek [cross említett vmi arról hogy tervezget ilyet. Gomenne cross, hogy feldobtalak]
2.új harcrendszer. ok: nincs értelme (mmint nincs túl sok) a képességeknek, ha nem számít be a harcnál. emellett egy-egy jó ötlet, jókor használt cucc döntő lehet.
3. ok harcra: tök jó hogy mf vs vongola (vs shimon) az animében/mangában, de ez itt nem jön elő, nincs ok egymás közti harcra
3.1 játékosok felosztása család-családszövetség alapján. Mindegyik csoportnak meglenne a maga mesélőcsoportja, olyan npc-vel ami megfelel az animének/mangának. Ennek következtében nyilván nem az alapján kerülne az ember családba, hoy mit ír be, egyeztetni kell az adminokkal. Továbbá lenne értelme a család nélküli karaktereknek, mert ők akárhol dolgozhatnak.
3.1.1 küldetések a másik család játékosai ellen, ai során a játékosok egymás ellen harcolnak. Ha van vki egy családban aki különösen jónak bizonyul az kitüntetéseket, bónuszokat kap. A másik családtól meg vérdíjat a fejére. Szintúgy a köpönyegforgató családon kívüliek.
3.1.2A mesélők elkötelezettek családjukhoz, egy mesélő csak egy családnál mesél, nincs multi mesélő. Ez lehetőséget is ad árulásra: valaki fizetség cserében a másik család mesélőjétől elárulja a családját. Ütközet után a pm-ek felmutatásánál (egy adminnál) kap jutalmat. Előre megbeszélt összeg, esetleges felár.
3.1.3 minden családnak lenne néhány belső topicja, amit csak a család tagjai láthatnak. Itt lenne a küldetés is.
3.2 bossok. Ez okot adna a top játékosnak is fejlődésre. Pl: 100000000000000000 fv-tal megölhetnéd byakurant/tsunát és átvehetnéd a család uralmát.
4. küldetések jutalmának növelése
4.1 minden poszt után kapjunk kis jutalmat. Ebben az esetben nem fordulna elő olyan, hogy két hónapig van 10.000 fv-m, azt hirtelen 150.000. reálisabb lenne, folyamatos fejlődéssel. Emellett nem a történetben kéne szivatni azt, aki leírta a poszt elvárásait, csak nem túl ötletesen, lehetne csökkenteni az alaphoz képest a jutalmat. Ugyanígy lehetne növelni is nagyon jó esetén.
4.2minden küldi poszt érjen 1,5-2*kaland poszt fv-t (alapban). Ok: 1 db küldi poszt: 5000 fv (hado annyit kapott egyre, nem levegőbe beszélek.) Ez a poszt kötött, nem random írok bármilyen faszságot. Együtt kell dolgoznom valakivel, közös időt kell találni Egy kaland: 20.000 fv. Egyedül írom, nem kell hozzá senki, amikor nekem jól esik.
4.3 küldetés végén nagyobb jutalom. Ez lehet a szokásos pénz+fv, de esetleg indokolt esetben lehessen ingyenes/kedvezményes képesség/fegyver vásárlás is (ha a küldi úgy hozza).
5. küldik szabadságának növelése, lehessen dönteni, ne vezessen ugyanoda minden döntés. Ne tudjuk előre döntéseink kimenetelét, akár vezessenek a küldetés végéhez.
6. LEGYEN EGY HELY AHOL LÁTJUK AZ ADMINOK ÖTLETEIT, ÉS REAGÁLHATUNK RÁJUK! Az már az adminok dolga, hogy azzal mit kezdenek.
7. játék közben felmerülő problémák jelzése, apró változtatások ha van rá igény.
Így kezdetnek ennyi Razz
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gray Shadow
Felhő
Felhő
avatar

Hozzászólások száma : 64
Join date : 2011. Aug. 02.
Age : 24
Tartózkodási hely : Olaszország és Japán közt ingázva

Karakter információk
Család:: Vongola
FV: 310.000
Pénz:: 59.498 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 10:32 am

Na akkor én is beszállnék az ötletbörzébe.

Szigorúbban kellene ellenőrizni a kalandokat. Nem jó, hogy valaki órákat tölt egy rendes 2000 szavas kalanddal, míg más összecsapja és ugyanannyit kap érte.

Ez alatt nem azt értem, hogy két-három helyesírási hiba miatt legyen visszadobva vagy egy adott részt nem teljesen fejti ki a játékos és az adott rész pár sor alatt a végére ér, hanem például az ellenőrző nem teljesen érti az történetet, mert azt összekapkodták és nem lehet követni. (Ki kit lő le, ki kihez beszél, stb)

Szerintem ez érvényes lehetne a küldetések posztjára is.

Nem feltétlenül kellene visszadobni se, max kevesebb FV járna érte.

DE azt a játékost, aki sokkal jobbat ír, mint az előző kalandja, azt lehetne jutalmazni extra FV-vel vagy yen-nel is akár.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://theshinobislife.hungarianforum.net
Tsuna
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 124
Join date : 2011. Nov. 04.
Age : 31

Karakter információk
Család::
FV:
Pénz::

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 6:13 pm

Öhm. Elolvastam eme sorokat. Eddig ezeket már leírtuk mint változás magunknak. Amúgy más ötlet? ><'

_________________
By.: Decimo
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Cross Tatsuya
Villám
Villám
avatar

Hozzászólások száma : 30
Join date : 2011. Oct. 26.
Age : 29
Tartózkodási hely : a gép elött

Karakter információk
Család:: -
FV: 64.000
Pénz:: 130.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:04 pm

Nos. Nekem a harcrendszerre lenne egy alap ötletem, de valószínűm hogy nektek is valami hasonló juthatott eszetekbe.
Ugye az FV az, ami meghatározza egy karakter erejét. Minél több FV-vel rendelkezik valaki annál erősebb. Ha az Fv-t mint láng kapacitást vesszük, ami persze a fizikai állóképességre is kihat, már ki lehet belőle alakítani egy rendszert. Minden egyes láng használat, bizonyos mennyiségű FV-be kerül és minden találat az ellenfél FV-éből vonna le. Így az akinek előbb elfogy az FV-je, az veszít. Így tényleg lenne értelme az képességeknek. Viszont ugyebár ehhez kell az is, hogy ha valakik egy harcot írnak, legyen gerincük és tartsák is be. Ne akarjon senki vérpistit játszani.... Előbb utóbb úgyis veszít valaki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tsuna
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 124
Join date : 2011. Nov. 04.
Age : 31

Karakter információk
Család::
FV:
Pénz::

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:29 pm

Már megvan a harcrendszer. ^^'

_________________
By.: Decimo
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Superbi Squalo
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 108
Join date : 2011. Oct. 15.
Age : 23
Tartózkodási hely : Szemtől-szemben az ellenféllel

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:33 pm

De akkor minek kértek ötleteket, ha mindent kitaláltatok már, áruljátok el, legyetek szívesek! Very Happy

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seyen
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 65
Join date : 2011. Oct. 26.

Karakter információk
Család:: Vongola
FV: 280.000
Pénz:: 107.100

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szer. Jan. 04, 2012 9:38 pm

A fejlődés csak és kizárólag küldetésekkel legyen lehetséges. A küldetések négy fordulóból állnánk. A posztokat viszont jobban ki kel dogozni. Egy fordulóra egy hetes idő korát van. (persze lehessen csúsztatást fordulónként egyszer) Lenne benne legalább egy olyan poszt, amit egyedül is meg lehet írni.(külön választva a játékosokat egymástól egy poszt erejéig így nem ”akadályoznák” egymást nincsen egymással párbeszéd rész.) Minden poszt után kapnánk fix FV-t jutalmat (szintünknek megfelelően). A küldetések végén kapnánk fix pénzt és extra FV-ot. Az extra FV menyisége bizonyos határon beül (+10-30%) a mesélő döntése vonna jutalmul a szép játéké.
A kalandokért nem járjon FV-t. Helyette más milyen jutalmat kapjunk. Sikeres kaland (elfogadott) esetén lehessen választani tárgy(lehet elfogadott egyéni is), képesség(lehet elfogadott egyéni is), pénz, jutalom között. VAGY a kaland után kaland pont jár amit, arra lehet használni, hogy pályázatokat irhásunk. pl. 3 Kaland pont (továbbá KP) kell egy egyedi képességhez, ha elfogadják a képességet levonnak 3 KP-t és megkapod a képességet, ha nem fogadják el akkor vissza kapsz 2 kp-t. Így jobban meg kell gondolni mire is pályázol.
Havonta megrendezett esemény. A hónap elején megadnak valamilyen témát (pl.: Maffia Ünnep, december 6) Nádjából mit várnak el benne, és/vagy kulcs szavakat, aminek szerepelnie kell. A holnap utolsó hetében lehet le adni. Itt esetleg lehet kapni Fv-ot.
„Gyors Küldetés” (a normál küldetés mellet nem helyett) a mesélő és a játékosok meg beszélnek egy időpontont mikor mindenki rá ér. A mesélő egy kész szituációba dobja bele a játékosokat, ahol a játékosok helyben lejátsszák a jelenetet. (mind ha „chaten „lenének) Egy azonnal levezényelt párbeszédre alapuló rendszer. Alacsonyabb jutalom. Heti egy alkalom. Persze ez technikailag nehezen kivitelezhető és a mesélővel is kiszúrás. mert sok előkészületet igényel.


Valószínűleg vannak benne félre érthető részek előre is bocsi.


A hozzászólást Seyen összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 05, 2012 4:21 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com/t135-nowis-seyen
Tsuna
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 124
Join date : 2011. Nov. 04.
Age : 31

Karakter információk
Család::
FV:
Pénz::

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Csüt. Jan. 05, 2012 2:50 am

- Az ötletek nem rosszak, de sokat felejt mindenki. Nem tudom ki játszott már olyan szerepjátékon, hogy nincs megbeszélés a küldetésnél a párbeszéd, mert az ott csalásnak minősül. Nem tudom ki hallott ilyenről és ki nem.
Ezért gondoltam szólok, hogyha valaki nem posztol nem elérhető ugyanúgy tud posztolni más is nélküle.
De nem írhatod meg a másik játékosnak a válaszát.
- Gyors küldetés tuti nem lesz, mivel elég sok játékosnak van időhiánya és kiszámíthatatlan időbeosztása.
- Csak, hogy mindenki tisztába legyen vele, Kyouval pontrendszeren dolgozunk. Ezért a harcoknál az fog dönteni. Ezen belül én már el is kezdtem kidolgozni elégrendesen. Szóval biztosra vehetitek, hogy nem lesz rossz senkinek.
- Kaland: Ugyanúgy fog járni érte Fv. Csak a limitet levisszük. (de erről nem akarok többet mondani, mert még...)


Igazából az "ötletek" szó alatt, olyanokra gondoltunk, mint például:
- Kalandok során szerezhető különféle nyersanyag, mellyel olcsóban vehetsz mondjuk fegyvereket.
- Ha összejönnek a kellékek egy npc-nél ingyen összeállíthatsz egy fegyvert.
Ehhez hasonlókat. Nem akarok többet írni, mert akkor nem lesz felétek meglepetés Sad Már így is többet írtam le, mint amennyit szerettem volna. Szóval ilyenekről várunk ötleteket. Nem olyan, hogy a kaland nem jó mert stb, a küldetés gyorsabb legyen meg ilyenek. Ezt mi is jól tudjuk, hogy nem jó. Ezért ezt is rendesen kidolgozzuk, hogy ne legyen benne hátrány. Amúgy megsúgom, ha csak a kalandokat fogsz írni a következő játékunknál, nem leszel sokkal erősebb 3 hónappal később, mint amikor elkezdted. Ezt gondoltam tisztázom, mert ahogy látom sokan kiakadtak miatta.

_________________
By.: Decimo
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Seyen
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 65
Join date : 2011. Oct. 26.

Karakter információk
Család:: Vongola
FV: 280.000
Pénz:: 107.100

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Csüt. Jan. 05, 2012 3:48 am

A kalandokból is egyen több fajta (mint a munkáknál).
- Edzős kaland: ami edzéseket ír le. Jutalmul FV-t.
- Felszerelés kaland: Hogy jutottunk hozzá egy bizonyos tárgyhoz. Jutalmul engedmény kapnánk a felszeretések árából.
- Tanulós kaland: hogy sajátítódtad el a képességet. Jutalmul engedmény kapnánk a képességek árából.
- Jellem kaland: A karakter jelem fejlődését mutatja be. Vagy egyéb események, amik a karaktere történek. Jutalma az öröm hogy irhatál valamit Smile és vagy FV-t

Hivatalos munka: Hónap elején meghirdetnek több különböző munkát, amire jelentkezni kell (egyszerre csak egyre) majd a megadott feltételek alapján elvégezni. Akár többen össze is dolgozhatnak. (ha nem összedolgoznak, csak ugyan azt munkát végzik el) Akkor a meg hirdető dönt hogy Neki melyik megoldás tetszik jobban és azt többe jutalmaz. Csak pénzt és elismerést lehet kapni jutalmú.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com/t135-nowis-seyen
Ilaszior
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2011. Nov. 29.
Age : 22
Tartózkodási hely : hol itt, hol ott... jelenleg Japán

Karakter információk
Család:: -
FV: 210.000
Pénz:: 1.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Csüt. Jan. 05, 2012 6:35 am

támogatom seyen utóbbi ötletét... de ha nem is lesz felbontva, szerintem csak az legyen maximalizálva, hogy hány kalandért kapunk jutalmat, sztem vannak olyanok akik jutalom nélkül is írnának, hogy kidolgozzák karakterüket
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Colonello
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 121
Join date : 2011. Jul. 29.
Age : 23
Tartózkodási hely : Vongola főhadiszállás

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Csüt. Jan. 05, 2012 6:36 am

SQ mi nem kértük az ötleteket, ne ess tévedésbe. Ahogy írtam, kérésre nyitottam a topicot.Edit: Jóvanna Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Xanxus
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 63
Join date : 2011. Nov. 01.
Age : 41
Tartózkodási hely : Kasu

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:18 am

Ilaszior írta:
2.új harcrendszer. ok: nincs értelme (mmint nincs túl sok) a képességeknek, ha nem számít be a harcnál. emellett egy-egy jó ötlet, jókor használt cucc döntő lehet.
3. ok harcra: tök jó hogy mf vs vongola (vs shimon) az animében/mangában, de ez itt nem jön elő, nincs ok egymás közti harcra

Akkor olyan képességeket kell megpályázni, amit adott szinten is lehet használni.

Ilaszior írta:
3.1 játékosok felosztása család-családszövetség alapján. Mindegyik csoportnak meglenne a maga mesélőcsoportja, olyan npc-vel ami megfelel az animének/mangának. Ennek következtében nyilván nem az alapján kerülne az ember családba, hoy mit ír be, egyeztetni kell az adminokkal. Továbbá lenne értelme a család nélküli karaktereknek, mert ők akárhol dolgozhatnak.
Jó, de akkor minek lehet mesélő karakterem, ha mindig egy csoportnak be kell raknom egy NCP-t? Szerintem ez felesleges, mert a Tizedik nem fog mindig csak Vongolákat vinni, vagy mi van ha felkérnek egy másik családot, hogy intézzék úgy az ügyeket? A végén szerintem egy nagy kavarodás lenne az egészből.

Ilaszior írta:
3.1.1 küldetések a másik család játékosai ellen, ai során a játékosok egymás ellen harcolnak. Ha van vki egy családban aki különösen jónak bizonyul az kitüntetéseket, bónuszokat kap. A másik családtól meg vérdíjat a fejére. Szintúgy a köpönyegforgató családon kívüliek.

Ide már lenne értelme család NCP, mert itt olyan lenne mint az Arcobanellok. Megbízók, és megbízottak harca.

Ilaszior írta:
3.1.2A mesélők elkötelezettek családjukhoz, egy mesélő csak egy családnál mesél, nincs multi mesélő. Ez lehetőséget is ad árulásra: valaki fizetség cserében a másik család mesélőjétől elárulja a családját. Ütközet után a pm-ek felmutatásánál (egy adminnál) kap jutalmat. Előre megbeszélt összeg, esetleges felár.
Nincs multi mesélő = Ha a családmesélője kiesik akkor az a család nem fejlődik addig. Az ötlet jó, de akkor olyan mesélők kellenek, akik nem tűnnek el hónapokra. Very Happy

Ilaszior írta:
3.1.3 minden családnak lenne néhány belső topicja, amit csak a család tagjai láthatnak. Itt lenne a küldetés is.
Osztom.

Ilaszior írta:
3.2 bossok. Ez okot adna a top játékosnak is fejlődésre. Pl: 100000000000000000 fv-tal megölhetnéd byakurant/tsunát és átvehetnéd a család uralmát.
Hozzá ne merj nyúlni Sawadához te szemét! A megölést nem támogatom, és támogatom, de a gyilkolás is olyan, mint a felesleges tápolás, hol vagyunk mi még a fő Bossokhoz? Very Happy

Ilaszior írta:
4. küldetések jutalmának növelése
4.1 minden poszt után kapjunk kis jutalmat. Ebben az esetben nem fordulna elő olyan, hogy két hónapig van 10.000 fv-m, azt hirtelen 150.000. reálisabb lenne, folyamatos fejlődéssel. Emellett nem a történetben kéne szivatni azt, aki leírta a poszt elvárásait, csak nem túl ötletesen, lehetne csökkenteni az alaphoz képest a jutalmat. Ugyanígy lehetne növelni is nagyon jó esetén.
Persze, és akkor bárki úgy dönthet, hogy pápá, kiléptem, mert kapott már érte valamennyit. Nem mindegy az neked, ha most kapod meg a részét, vagy a munka végén az egészet? Ez csak azt eredményezné, hogy állandóan be kéne írkálni a karakterlapokba mindent, és még annyi idő elmenne erre. A másik pedig, ha egy küldi leáll, akkor megkapjátok érte azt a jutalmat, amit posztoltok (ha csak nem miattatok áll le) szóval ez egy hülyeség.

Ilaszior írta:
4.2minden küldi poszt érjen 1,5-2*kaland poszt fv-t (alapban). Ok: 1 db küldi poszt: 5000 fv (hado annyit kapott egyre, nem levegőbe beszélek.)
-.-

Ilaszior írta:
Ez a poszt kötött, nem random írok bármilyen faszságot. Együtt kell dolgoznom valakivel, közös időt kell találni Egy kaland: 20.000 fv. Egyedül írom, nem kell hozzá senki, amikor nekem jól esik.
Egy poszt, ketten nem tudtatok egy oldalnál többet írni, egy kaland, egyedül megírod az ezerötszáz szót. Én és Gray együtt, egy-két nap alatt írtunk külön-külön négyezer szót, pedig ő sem ért rá, na akkor miről beszélünk? Küldetés, és kaland nem ugyan az, a küldetés csapatmunkáról szól, és posztok sokaságáról, amiknél egybe dől el, mit vagytok képesek közösen írni, mivel ott még semmi ilyen nem történt, nem értékelhetem egy kerek törénetnek, nem adhatok rá kurvasok FV-t ember, mert amíg egy kalandba tömören fejlődsz, egy küldibe hosszan. Egy poszt -> nulla fejlődés -> kevés FV.

Ilaszior írta:
4.3 küldetés végén nagyobb jutalom. Ez lehet a szokásos pénz+fv, de esetleg indokolt esetben lehessen ingyenes/kedvezményes képesség/fegyver vásárlás is (ha a küldi úgy hozza).
Még egy befejezett küldetésed sincs, milyen jutalomról beszélsz?Very Happy


Ilaszior írta:
5. küldik szabadságának növelése, lehessen dönteni, ne vezessen ugyanoda minden döntés. Ne tudjuk előre döntéseink kimenetelét, akár vezessenek a küldetés végéhez.
Jó, hogy nem kérsz fizetett küldi szabadságot. Nem írsz egy hétig, hetente ötezer FV, mi? Arról a mesélő nem tehet, hogy nem érsz rá. Oszt be az idődet. Nem hiszem, hogy bárkinek kevesebbet adtam volna azért mert nem ért rá időben posztolni. Very Happy

Ilaszior írta:
6. LEGYEN EGY HELY AHOL LÁTJUK AZ ADMINOK ÖTLETEIT, ÉS REAGÁLHATUNK RÁJUK! Az már az adminok dolga, hogy azzal mit kezdenek.
7. játék közben felmerülő problémák jelzése, apró változtatások ha van rá igény.

GYIK. Gyakori kérdések és válaszok. Szerintem kellene.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Xanxus
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 63
Join date : 2011. Nov. 01.
Age : 41
Tartózkodási hely : Kasu

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:29 am

Gray Shadow írta:
Szigorúbban kellene ellenőrizni a kalandokat. Nem jó, hogy valaki órákat tölt egy rendes 2000 szavas kalanddal, míg más összecsapja és ugyanannyit kap érte.

Ez alatt nem azt értem, hogy két-három helyesírási hiba miatt legyen visszadobva vagy egy adott részt nem teljesen fejti ki a játékos és az adott rész pár sor alatt a végére ér, hanem például az ellenőrző nem teljesen érti az történetet, mert azt összekapkodták és nem lehet követni. (Ki kit lő le, ki kihez beszél, stb)

Szerintem ez érvényes lehetne a küldetések posztjára is.

Nem feltétlenül kellene visszadobni se, max kevesebb FV járna érte.

DE azt a játékost, aki sokkal jobbat ír, mint az előző kalandja, azt lehetne jutalmazni extra FV-vel vagy yen-nel is akár.

Very Happy Nem én hergeltelek erre, sose tettem ilyet. ˘˘ Na de, ne csináljunk szemetet a szánkból, szerintem ez jó ötlet, de nem ebben a formában. Mert aki nem olyan hudebebaszottjólír,hogyajóistenfalhozverimagát, az kirekesztve fogja érezni magát. Szerintem ezt úgy lenne célszerű megoldani, hogy aki a legtöbbet fejlődik, például sokat javul a helyesírása, a történet megszerkesztése, a karakterjellemfejlődése az kap érte pluszt, aki meg szimplán úgy ír, hogy az elfogadható, azt meg megdicsérhetik milyen ügyibügyi, esetleg kap bónuszt. Esetleg mesélőfőnökké választják. XD
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Xanxus
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 63
Join date : 2011. Nov. 01.
Age : 41
Tartózkodási hely : Kasu

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:35 am

Colonello írta:
SQ mi nem kértük az ötleteket, ne ess tévedésbe. Ahogy írtam, kérésre nyitottam a topicot.Edit: Jóvanna Very Happy

Ez úgy hangzott, mintha Kalasnyikovval a tarkódon kellett volna megnyitnod ezt a topicot. Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cross Tatsuya
Villám
Villám
avatar

Hozzászólások száma : 30
Join date : 2011. Oct. 26.
Age : 29
Tartózkodási hely : a gép elött

Karakter információk
Család:: -
FV: 64.000
Pénz:: 130.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:39 am

Ilaszior írta:
5. küldik szabadságának növelése, lehessen dönteni, ne vezessen ugyanoda minden döntés. Ne tudjuk előre döntéseink kimenetelét, akár vezessenek a küldetés végéhez.
Jó, hogy nem kérsz fizetett küldi szabadságot. Nem írsz egy hétig, hetente ötezer FV, mi? Arról a mesélő nem tehet, hogy nem érsz rá. Oszt be az idődet. Nem hiszem, hogy bárkinek kevesebbet adtam volna azért mert nem ért rá időben posztolni. Very Happy

Szerintem itt nem arra gondolt, hogy szabadságot vesz ki....
Hanem, hogy a kalandok során a döntések más-más irányba tereljék a sztorit.
pl.: Mész egy labirintusban, elérsz egy elágazódáshoz, ha balra mész kijutsz 1 óra alatt, ha jobbra akkor még 3 napig bolyongsz. És a játékos dönt, a következmények konkrét ismerete nélkül.
Ilyesfajta döntést viszont, szerintem csak kalandonként 1, maximum 2 éri meg. E fölött már a mesélők kapnak agyfaszt, mert ők se fognak kidolgozni 30 variációt egy kaland kedvéért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Xanxus
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 63
Join date : 2011. Nov. 01.
Age : 41
Tartózkodási hely : Kasu

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:52 am

Cross Tatsuya írta:
Szerintem itt nem arra gondolt, hogy szabadságot vesz ki....
Hanem, hogy a kalandok során a döntések más-más irányba tereljék a sztorit.
pl.: Mész egy labirintusban, elérsz egy elágazódáshoz, ha balra mész kijutsz 1 óra alatt, ha jobbra akkor még 3 napig bolyongsz. És a játékos dönt, a következmények konkrét ismerete nélkül.
Ilyesfajta döntést viszont, szerintem csak kalandonként 1, maximum 2 éri meg. E fölött már a mesélők kapnak agyfaszt, mert ők se fognak kidolgozni 30 variációt egy kaland kedvéért.

Ja, az más. Egy bizonyos szintig lehet, de ezt meg nem az adminok döntik el, hanem a mesélők. Ez ügyben náluk kell reklamálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Colonello
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 121
Join date : 2011. Jul. 29.
Age : 23
Tartózkodási hely : Vongola főhadiszállás

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 2:56 am

Igazából csak egy Deagle volt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Seyen
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 65
Join date : 2011. Oct. 26.

Karakter információk
Család:: Vongola
FV: 280.000
Pénz:: 107.100

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 9:12 am

Játékos a játékos elleni Küldetés: Itt a játékosoknak nem egyűt kell dogozni egy közös célélt, hanem egy más ellen dolgoznak. (Mindkét játékos a saját családjától ugyan azt a feladatot kapja, és csak egyik teljesítheti) pl. mindkét család ugyan azt „holmit” akarja magának és egy-egy játékost küld, hogy elhozza. Vagy az egyiknek meg kell védeni valakit a másiknak meg kell öni.
Mivel van olyan szabály (ha jól tudom) hogy nem a harc győztesét jutalmazzák, hanem magát a harcot így mind a két játékos kapna jutalmat. Viszont ilyen küldetésre külön kellene jelentkezni, hogy aki nem, akar más játékos ellen harcolni az ne keveredhessen ilyen küldetésbe bele.(Mivel minden küldetést nem olvastam, és ha volt ehhez hasonló, akkor nem szóltam.)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com/t135-nowis-seyen
Xanxus
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 63
Join date : 2011. Nov. 01.
Age : 41
Tartózkodási hely : Kasu

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 9:22 am

Seyen írta:
Játékos a játékos elleni Küldetés: Itt a játékosoknak nem egyűt kell dogozni egy közös célélt, hanem egy más ellen dolgoznak. (Mindkét játékos a saját családjától ugyan azt a feladatot kapja, és csak egyik teljesítheti) pl. mindkét család ugyan azt „holmit” akarja magának és egy-egy játékost küld, hogy elhozza. Vagy az egyiknek meg kell védeni valakit a másiknak meg kell öni.
Mivel van olyan szabály (ha jól tudom) hogy nem a harc győztesét jutalmazzák, hanem magát a harcot így mind a két játékos kapna jutalmat. Viszont ilyen küldetésre külön kellene jelentkezni, hogy aki nem, akar más játékos ellen harcolni az ne keveredhessen ilyen küldetésbe bele.(Mivel minden küldetést nem olvastam, és ha volt ehhez hasonló, akkor nem szóltam.)

Ezt a mesélő dönti el, de lehetősége van a játékosnak külön előre szólnia, hogy semmiképp nem akar harcolni a csapattársaival. Erre nem kell külön fejlesztés, mert ez teljesen mesélő függő. Például XX köcsög, ő biztos szivatós küldit csinál.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ilaszior
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2011. Nov. 29.
Age : 22
Tartózkodási hely : hol itt, hol ott... jelenleg Japán

Karakter információk
Család:: -
FV: 210.000
Pénz:: 1.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 10:35 am

Xanxus írta:
Colonello írta:
SQ mi nem kértük az ötleteket, ne ess tévedésbe. Ahogy írtam, kérésre nyitottam a topicot.Edit: Jóvanna Very Happy

Ez úgy hangzott, mintha Kalasnyikovval a tarkódon kellett volna megnyitnod ezt a topicot. Very Happy

oké, további poénok és félreértések elkerülése végett. Én kértem meg Elsőt, hogy nyissa meg ezt a topicot, mert egy esti chat alkalmával Youshi fiammal és Cross bácsival elég sok ötlet felmerült, amiket (picit kiegészítve) az első posztomban láthattok. És úgy gondoltam az adminoknak nem árt tudni hogy a játékosok mit hiányolnak, milyen bajuk van. További megjegyzséseket a topic megnyitásával, értelmével kapcsolat PÜben várom, válaszolok. De nem off-oljunk itt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ilaszior
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2011. Nov. 29.
Age : 22
Tartózkodási hely : hol itt, hol ott... jelenleg Japán

Karakter információk
Család:: -
FV: 210.000
Pénz:: 1.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Pént. Jan. 06, 2012 10:37 pm

Xanxus írta:
Cross Tatsuya írta:
Szerintem itt nem arra gondolt, hogy szabadságot vesz ki....
Hanem, hogy a kalandok során a döntések más-más irányba tereljék a sztorit.
pl.: Mész egy labirintusban, elérsz egy elágazódáshoz, ha balra mész kijutsz 1 óra alatt, ha jobbra akkor még 3 napig bolyongsz. És a játékos dönt, a következmények konkrét ismerete nélkül.
Ilyesfajta döntést viszont, szerintem csak kalandonként 1, maximum 2 éri meg. E fölött már a mesélők kapnak agyfaszt, mert ők se fognak kidolgozni 30 variációt egy kaland kedvéért.

Ja, az más. Egy bizonyos szintig lehet, de ezt meg nem az adminok döntik el, hanem a mesélők. Ez ügyben náluk kell reklamálni.

és no lám, tényleg arra gondolt amit cross mond ^^
igazából ez akkor ötlött fel amikor tsuna joenka adott küldijét olvastam, és joe bármit csinált ugyanoda lyukadt ki, egyetlen apró különbséggel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tsuna
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 124
Join date : 2011. Nov. 04.
Age : 31

Karakter információk
Család::
FV:
Pénz::

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szomb. Jan. 07, 2012 12:12 am

Jap-jap, de szerintem ez még mindig jobb, mintha én írnám meg pontosan mit csináljon.
Szerintem. Legalábbis én úgy látom, hogy sokkal kellemesebb a játék, ha te döntöd el mit teszel, de attól még a mesélőnek kell vezetni a sztorit. ^^" Ezért írtam úgy ahogy... ^^ Mert a küldetés akarom mondani a megbízásnak több lehetséges módja akadhat. Mindenkinek más-más stílusa van. Na, de nem itt akarok filozofálni...
Köszönjük az eddig nyújtott segítségeket.

_________________
By.: Decimo
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Ilaszior
Köd
Köd
avatar

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2011. Nov. 29.
Age : 22
Tartózkodási hely : hol itt, hol ott... jelenleg Japán

Karakter információk
Család:: -
FV: 210.000
Pénz:: 1.000 yen

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szomb. Jan. 07, 2012 12:21 am

Tsuna írta:
Jap-jap, de szerintem ez még mindig jobb, mintha én írnám meg pontosan mit csináljon.
Szerintem. Legalábbis én úgy látom, hogy sokkal kellemesebb a játék, ha te döntöd el mit teszel, de attól még a mesélőnek kell vezetni a sztorit. ^^" Ezért írtam úgy ahogy... ^^ Mert a küldetés akarom mondani a megbízásnak több lehetséges módja akadhat. Mindenkinek más-más stílusa van. Na, de nem itt akarok filozofálni...
Köszönjük az eddig nyújtott segítségeket.

gomenne nem akartam belédkötni, csak meresztettem a szemem rajta. eddig ez volt e legtöbb választás ami adódott szal no problem, csak szerintem lehetne több választás is
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tsuna
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 124
Join date : 2011. Nov. 04.
Age : 31

Karakter információk
Család::
FV:
Pénz::

TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   Szomb. Jan. 07, 2012 12:26 am

Atya úristen >.< Na akkor figyelembe véve eme kérést. Ha én velem fog jönni valaki küldire, akkor számíthat választásra. Én csak azért nem szeretem ezt a féle verziót, mert ha nem adom meg a választási lehetőséget, akkor vannak olyanok, akik ezt lerendeznék 2 sorban. Ami már is rontaná a posztot, de egye fenne, tőlem akkor várható és eldönthető is, ha valaki nem szeretne, majd ilyet jelezze.
Amúgy Xanxus főfőnőknek igaza van =D ez az ő hatáskörük >.<" De én is figyelembe veszem/vettem eme kérést.

_________________
By.: Decimo
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://khrszjatek.forumsmotion.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Ötletek   

Vissza az elejére Go down
 
Ötletek
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Kateikyoushi Hitman Reborn Szerepjáték :: Off :: Fórum-
Ugrás: